GWS Tool Group verwerft CJT Koolcarb, GenHam Diamond Tooling - Aerospace Manufacturing and Design

2021-10-26 06:25:31 By : Ms. Sue Sue

Beckwood levert titanium warmvormpers; Seco Tools, Fusion Coolant Systems-partner voor ecologische duurzaamheid.

De in Tavar, Florida GWS Tool Group heeft CJ haarT Koolcarbes Inc. en GenHam Diamond Tools, overgenomen, resulterende productmogelijkheden van GWS op het gebied van het maken van gaten, hardgesoldeerde hardmetalen gereedschappen en ronde PCD-gereedschappen worden verbeterd.

Carol Stream, in Illinois gevestigd, maakt hardmetalen en hardmetalen boren en ruimers voor lucht- en ruimtevaart- en automobielbedrijven. CJT's do afdeling, GenHam Diamond Tools in Montrose, Colorado, heeft op maat gemaakte ronde gereedschappen met PCD-punt voor non-ferro- en composietbewerking toe aan het aanbod van GWS.

Dit is de tweede acquisitie in 2021 voor GWS Tool Group, dat in januari Taurus Tool & Engineering overnam, na drie succesvolle acquisities in 2020.

Taurus is gevestigd in de buurt van Batavia, en geavanceerde op maat vervaardigde precisie-sn, waaronder complexe HSS- en hardmetalen getrapte gereedschappen, op maat gemaakte modulaire gereedschappen met wijzigingen en combinaties gereedschappen die bewerkingen met praktisch gereedschap overbodig maken.

Beckwood Press Co. heeft onlangs een hydraulische warmvormpers van 400 ton geleverd aan een belangrijke leverancier van structurele componenten van titanium voor de ruimtevaart in het Midwesten van de VS.

Met 48" x 96" platen die temperaturen tot 1800°F kunnen bereiken via elektrische patroonverwarmers met meerdere zones, heeft de pers ontstaan, gevormde deuren aan de voor- en achterkant van de pers om warmteverlies tijdens de cyclus te en het veilig geladen van te voorkomen onderdelen mogelijk te maken en los te maken. Scharnierende toegangsdeuren aan elke kant zorgen voor periodieke voortgangsbewaking. Beckwood's Active Leveling Control (ALC)-systeem handhaaft een parallelliteit van bed-naar-ram van ±0,004" ondanks excentrische belasting van vervorming van de matrijs als gevolg van hoge temperaturen.

Dit is de tweede titanium warmvormpers die op deze locatie is opgericht sinds 2017.

Om een ​​partnerschap aan te gaan met Fusion Coolant Systems, ontwikkelaars van een milieuvriendelijke koelvloeistoftechnologie die de ecologische voetafdruk kan verbeteren en verbeteren de prestaties kan verbeteren. De systemen van Fusion gebruiken superkritische kooldioxide met weinig of geen olie om de standtijd en prestatieverbeteringen te bereiken, en voordelen voor de gezondheid, veiligheid en het milieu.

Brian Ahlborn, CEO van Fusion Coolant Systems, zegt: “Het Seco-team heeft gewerkt aan het benutten van deze technologie in hun gereedschap voor toepassingen die nu al enkele jaren in het veranderen van verandering. Onze relatie is op natuurlijke manier aanpak en klanten bij het oplossen van complexe problemen.”

Seco Tools Noord-Amerika President Rob Keenan zegt: “We hebben al vele jaren een werkrelatie met Fusion Coolant Systems. Het was dus eigenlijk gewoon een natuurlijke overgang om deze samenwerking te formaliseren.”

Amerika maakt prijzen voor snelle innovatie-oproepen.

SLM Solutions Elementum 3 werken om meer keuzes voor metaalbewerkingen (AM) te bieden voor het produceren van geavanceerde producten.

Elementum 3D heeft onlangs een SLM 280 systeem opgesteld om de ontwikkeling van nieuwe poeders te testen en te ontdekken, en beheer aan haar, nikkellegeringen, staallegeringen en tantaalpoeders zijn ontwikkeld volgens ISO 9001-certificering voor kwaliteitseisen.

"Het is geweldig om partners zoals Elementum 3D te hebben die zich richten op het voldoen aan de uitgebreide behoeften en wensen van ons klanten", Charlie Grace, chief sales officer bij SLM Solutions.

"Het is absoluut noodzakelijk om elke fabrikant de mogelijkheid te bieden om de ontwrichtende kracht van additive manufacturing over te nemen en de juiste materialen te hebben die aan hun specifieke behoeften voldoen, is de eerste stap", zegt Dr. Jacob Nuechterlein, president en oprichter van Elementum 3D.

America Makes heeft vijf teams van twee recente Rapid Innovation Calls (RIC's) ter waarde van $ 285.000 aan financiering van het US Air Force Research Laboratory (AFRL), Materials and Manufacturing Directorate, Manufacturing, and Industrial Base Technology Division met $ 85.500 aan fondsen van toegewezen projectteams in totaal $ 370.500.

Geselecteerde teams en projecten zijn onder meer:

Karakterisering van de oppervlakte kenmerken van het metaal AM-proces

Ontwikkeling van testartefacten voor de karakterisering van AM in-situ procesbewakingssystemen

Door de pandemie veroorzaakte verstoringen op de korte termijn van de luchtvaart zullen waarschijnlijk het ecosysteem van de lucht- en ruimtevaartindustrie. Lucht- en ruimtevaartfabrikanten moeten hun korte- en langetermijnstrategieën voor optimalisatie en veerkracht van de toeleveringsketen opnieuw vormgeven. Als er iets is dat van deze pandemie moeten leren, is het dat dingen onmiddellijk kunnen veranderen bij tegenslag.

Luchtvaarten moeten een nieuwe manier van denken nemen, naast investeringen in back-end informatie (IT), zoals cloud, intelligente intelligentie (AI) en voorspellende analyses. Ze moeten tussen interne en externe processen en partnerschappen, om één samenhangend ecosysteem te creëren dat op en neer kan ontstaan. Dit staat bekend als neurale productie.

Een neurale productie maakt gebruik van technologie om eerdere gelijksoortige punten in de waardeketen met elkaar te verbinden voor volledige gegevenstransparantie en -optimalisatie, waarbij elk specifiek punt (winkelvloer, logistiek, aftermarket, service, verkoop) informatie verzendt en ontvangen in een stroomstroom die elk aspect mogelijk maakt van de onderneming om veranderingen in realtime aan te passen. Dit maakt ook realtime prognoses mogelijk voor ongekende en vraagstelling, hoe volatiel is.

Het nemen van deze maatregelen heeft gevolgen op korte en lange termijn. Op korte termijn kunnen besparen en nieuwe manieren om inkomstenstromen op te zetten. Ze kunnen samenwerken met bedrijven in medische hulpmiddelen om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te maken voor eerste hulp en achtergestelde financiering - om de pandemie te bestrijden en aan de marktvraag te voldoen. Daarnaast kunnen bedrijven creatieve manieren vinden om ongebruikte passagiersruimten aan te boren (vracht- en cabineaanpassingen).

Neuraal denken biedt twee belangrijke voordelen: veerkracht en aanpassingsvermogen.

Veerkracht beschermen de interne activiteiten van een fabrikant en zorgt ervoor dat externe partners in realtime kunnen weerstaan.

Dit soort veerkracht wordt bereikt door een ecosysteem voor werken op afstand op te kunnen werken. Hulpmiddelen en werkruimten voor samenwerking op, die in de cloud leven en mogelijk gemaakt worden door AI, zijn belangrijk voor het creëren van constante communicatie en verbinding tussen een onderneming en haar partners.

Waar werknemers niet te kunnen werken, richtlijnen voor sociale hebben de strikte, de vereiste PBM te voorzien, te realiseren in augmented reality/virtual reality (AR/VR)-mogelijkheden voor personeelstraining en oplossingen voor het traceren van contacten, het creëren van een veerkrachtige onderneming.

Lange termijndoelen verschuiven naar het ontwikkelen van infrastructuur om zich in realtime te kunnen aanpassen aan toekomstige wijzigingen in de vraag, ze beter voorbereid zijn op andere vraag-/aanbodverstoringen.

Terwijl neurale uitgaven, verschuiven.

Als COVID-19- onmiddellijk worden uitgebreid en effectief te zijn, moeten lucht- en ruimtevaartfabrikanten plannen maken voor de mogelijke vliegverkeer. Evenzo, als de zaken een ongelukkige wending nemen, moeten ze werken om creatieve, kosten effectieve manieren te ontwikkelen om de omzet te vertragen en te besparen te besparen. Neurale productie zal early adopters een springplank bieden voor herstel, waardoor hun concurrentiedifferentiatie wordt verbeterd.

Over de auteur: Dr. Sandeep Muju is adviseur voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en praktijkhoofd bij Tata Consultancy Services.

EDM-expert van Methoden Machine Tools, Technical Sales Director en RoboCut Product Manager opmerkingen over recente innovaties en de toekomst van draadvonkbewerking (EDM).

Van oudsher beschouwden veel verre EDM als een niche-industrie. Decennialang beschouwden machinisten EDM als een noodzakelijk kwaad. Met snijsnelheden die veel lager zijn dan die van frees- of draaimachines, ongeveer 2 vierkante inch per uur, gebruikte niemand een EDM-machine, behalve voor het snijden van staal of aluminium.

Moderne draadvonkmachines hebben enorme technische verwerking. Snijsnelheden van meer dan 32 vierkante inch per uur, en met kernsteek en automatische draadaanvoer kunnen EDM-machines opnemen tegen frezen en draaibanken in specifieke toepassingen.

Draadvonk worden gemaakt van hoeveelheden materiaal met betere precisie in waarvoor ze zijn ontworpen.

EDM-machines kunnen door verschillende taaie metalen snijden, van zeer sterke nikkellegeringen tot titanium. kunnen zee paden bewerken met geen haarschikte lagen. Deze twee eigenschappen maken ze perfect voor elke luchtvaartfabrikant.

FANUC draadvonkmachines zijn ideaal voor het snijden van complexe vormen van patronen die vaak nodig zijn in de lucht- en ruimtevaartproductie, en ze zijn veelzijdig. Omdat de draad en het werkstuk geen fysiek contact maken, is het gemakkelijk om over te stappen van het bewerken van moeilijk te snijden metalen naar delicate composieten.

De komst van wisselstroomvoeding gewijzigd hoe draadvonkmachines werken en welke materialen konden snijden. Deze nieuwe ANUC-voedingen verminderen van de metaalvervormingen en de door warmte beïnvloede zone van het onderdeel, resulteren in een praktische keuze is voor de lucht- en ruimtevaart. Door met AC te snijden, wordt de warmte en weggeleid van het werkstuk.

Geen twee operaties zijn precies hetzelfde. Het is essentiële om samen te werken met uw leverancier van gereedschapsmachines om te bepalen welk systeem het beste bij uw werkplaats verleden. Het hebben van die diepgaande discussies en het verkennen van uw bewerkingsmogelijkheden is een cruciale stap in elk productieproces en legt de basis voor uw organisatie. Winkeliers moeten enkele details met hun leverancier bespreken: draaddiameter, onderdeeltoleranties, machine-opties, vloeroppervlak, onderdeelgrootte, enz.

Als u een goed idee heeft van welke machine voor u zal werken, overweeg dan automatisering als een volgende stap - een groot aantal standaard en aangepaste automatiseringscellen kunnen de uitvoering uitvoeren. Het is de eenvoudigste manier om het meeste uit uw machine te halen. Of u nu de cyclustijd wilt verkorten van uw draadvonkmachine buiten kantooruren wilt laten uitlichten, automatisering kan een wereld aan mogelijkheden openen.

De beste manier om de cyclustijden te verbeteren, zijn grotere draaddiameters, speciaal gecoate draden en af ​​​​en toe onderdelen op elkaar stapelen om meer onderdelen per cyclus te produceren. Door een grotere draad te gebruiken, kan er meer stroom worden toegepast voor sneller snijden. Wanneer u een draad met een grote diameter koppelt aan een gecoate draad, kunt u de cyclustijd verder verlengen. Er zijn veel soorten gecoate draden, variërende van zink tot gamma-fase, ontworpen om de warmte van het snijproces te trekken van de kern van de kern van de draad, resulterende draadbreuken voorkomen.

Voor meer informatie: https://www.methodsmachine.com

Technische keramiek zoals aluminiumoxide, zirkoniumoxide en saffier kunnen de prestaties van componenten die aan extreme omstandigheden worden verbeterd verbeteren.

zoals aluminiumoxide, zirkoniumoxide en saffier kunnen de prestaties van componenten die aan extreme omstandigheden worden verbeterd, vooral in ruimtevaart- en defensietoepassingen. Dit wordt waardevol wanneer andere materialen zoals staal en glas zijn voor vermoeiing/mislukking en niet zijn in complexe toepassingen. Het voordeel van het gebruik van technisch keramiek ten- van andere materialen zoals staal, glas en kunststoffen in ruimtevaart/defensie is het meest kenmerkende wanneer omgevingen met hoge temperaturen vereist zijn. Saffier kan voordelig zijn voor lenzen en ramen die kunnen worden gericht aan schurende, zanderige omgevingen, omdat ze een superieure krasbestendigheid bieden. Sapphire zendt ook infrarood (IR) uit, zelfs bij hoge temperaturen.

in plaats van een grondstofproducent is nodig voor speciale ruimte-/defensietoepassingen. Een verspaningsspecialist die alleen werkt aan het slijpen van keramiek kan van onschatbare waarde zijn voor het realiseren van precisieonderdelen. De specialist kan geavanceerde machinecapaciteiten tegen gereedschappen en bevestigingsbehoeften en de materiaalrespons op slijptechnieken.

Met de filosofie "als je het niet kunt meten, kun je het niet maken", heeft een uitgebreid kwaliteitscontroleprogramma ontwikkeld met de beste contact- en contactloze instrumenten in zijn klasse. Dit ons in staat om processen te meten en te documenteren en ervoor te zorgen dat onderdelen worden afgedrukt of niet verzonden.

Al 75 jaar zet het management van Insaco zich in voor continue kapitaalupgrades voor faciliteiten, geavanceerde apparatuur en de expertise om met deze apparatuur te werken. Onze upgrades vergroten de betrouwbaarheid, voegen vormmogelijkheden, consequente nauwere toleranties en vergroten de capaciteit voor de behoeften van onze klanten. Het in staatsaco vrij om materialen zonder voor de meest dominante bron. Het kan gaan om grootte, beschikbaarheid, leveringen, korrelgrootte, zuiverheid en natuurlijk de kosten. De gelijkenis bij het inhuren van machinisten op het hoogste niveau is om ervoor te zorgen dat we kunnen leveren wat weloven. Insaco-ingenieurs zijn beschikbaar om de richtlijn van een ontwerper te bespreken om te helpen bij het specificeren van het beste keramische materiaal en om tekeningen te analyseren vanuit een fabricageperspectief om kostenbepalende details te starten een ontwerp wordt voltooid.