Lucht- en ruimtevaartmetaalvorming - Lucht- en ruimtevaartproductie en -ontwerp

2021-10-26 06:25:54 By : Mr. Morton Wang

Metaalvervormers voorzien lucht- en ruimtevaartfabrikanten van de gespecialiseerde apparatuur en expertise die nodig zijn voor op maat gemaakte processen.

Voor zware metaalvorming in de ruimtevaart zijn pers hydraulischeen nodig met een capaciteit van 10.000 ton meer om aluminium, titanium en exotische legeringen te buigen, vormen, hechten van recht te maken tot rompen, rondhouten en casco's. Gespecialiseerde productievloermachines - rekpersen, warmrek-richters, contourrollen, superplastische vormenpersen, diffusie-bondingpersen, poedervormige metaalverdichtingspersen - vervaardigingsspecificaties volgens aangepaste lucht- en ruimtevaartspecificaties waarbij processpecifieke afdrukken worden toegepast.

Deze op maat gemaakte machines gebruiken nauwkeurige controles en processen op de juiste manier te bereiken. Samenwerken met een met diepgaande expertise op gebied van metaalvormen is het basis voor succes.

"Een op maat gemaakte machine- en besturingsoplossing is vaak vereist nauwkeurige regeling van positie, as synchronisatie, kracht en hitte-en-kracht is essentieel voor het smeed-/vormproces", zegt Bill Goodwin, vice-president Sales and Engineering bij Erie Press Systems, een bedrijf dat op maat vervaardigde persen vervaardigt voor het vormen van metaal, rekvormen, persvormen van composieten, koude extrusie en smeden. De do handels van Park Ohio is onderdeel van Ajax-CECO-Erie Press. Op basis van de decennialange ervaring van Erie Press in lucht- en ruimtetoepassingen, Goodwin op basis op maat gemaakte metaalvormapparatuur.

Rekvormen heeft verschillende voordelen ten opzichte van puur en andere vormen van metaalvormen. Machines voor het vormen van rekfolie die het metaal uit tot de elastische limiet en wikkelen het onderdeel vervolgens rond een vloeigrens van het metaal opbouwen en het onderdeel onderdeel wordt. Rekvormmachines houden metaal gedurende het hele proces onder constante spanning, resulterende onvolkomenheden door inblikken of knikken worden geminimaliseerd.

Rekvormmachines voeren ook in één stap uit, wat tijd en geld bespaard. Voor sommige onderdelen maakt rekvormen productieruns mogelijk die anders onmogelijk zullen zijn.

Vellenrekvormmachines zijn ontworpen om te voldoen aan alle specificaties voor tonnage, lengte en breedte, Goodwin toe. Historisch gezien zijn deze machines gebruikt bij het strekken van aluminium romp-, vleugel- en motorkappanelen. Het proces heeft zich ontwikkeld tot het vormen van buitenpanelen voor andere ruimtevaart- en rakettoepassingen. Bovendien kunnen speciaal aangepaste rekvormmachines met een hoog tonnage de belangrijke structurele steunliggers voor grote commerciële producten. Zwaar balkmateriaal met een dwarsdoorsnede wordt gegrepen in speciaal ontworpen kaken, uitgerekt tot het vloeipunt en gebogen over een matrijs die de kromming van het vlak volgt.

Extrusie-vormen zijn ontwikkeld in de vliegtuigindustrie om complexe aluminium, titanium en structurele componenten te buigen en te vormen die een uitdaging zijn om mee te werken met behulp van andere processen. Vanwege de nauwkeurige en herhaalde productie van onderdelen, hebben extrusie-rekvormmachines ook brede acceptatie gekregen in structurele toepassingen in andere aanvragen.

"Aluminium heeft de neiging om te kreuken als het wordt gebogen. Het reksproces kan deze defecten voorkomen, omdat de stap is om het onderdeel uit te geven en vervolgens te buigen zodat je extrusies kunt buigen zonder te kreuken ”, zegt Goodwin.

Rekvormen met hoge productiesnelheid maakt gebruik van aluminium ACrekvormmachines (ASF-servomotortechnologie gecombineerd met loadcellen met hoge resolutie en star afgeleide, lage wrijvingscomponenten om snelheid en gecoördineerde. ASF-machines zijn ideaal voor het trekken van extrusies met profielen tot 90° totale buighoeken.

ASF-machines gebruiken twee verticaal gemonteerde bek-wagenassemblages om volledige rek- en vormkracht op het onderdeel uit te oefenen tegen een stationaire matrijs. Kaakassemblages centreren en klemmen het stuk, programmeren tangency tracking, koppelen een steundoorn in holle extrusies en bieden een traagheidsonderdrukkingssysteem om machineschade te voorkomen als een onderdeel breekt tijdens het automatisch vormen.

Hot stretch stijltangen verwarming, strekken en richten lange geëxtrudeerde buizen of platte platen weerstand op om krommingsproblemen te voorkomen die kunnen optreden tijdens het afkoelen van verwarmde extrusies. Met behulp van de hete stretch straightener verminderen operators geleidelijke de druk langere, geëxtrudeerde metalen onderdeel afkoelt, verminderen een trekbelasting op het onderdeel wordt behouden om de rechtheid te behouden.

Contour rolvormmachines, ontworpen voor stringers en frames, buigen en draaien op drie vlakken en theoretisch onbeperkte lengtes mogelijk. Deze meerassige buigmachines maken ronde, constructie vliegtuigonderdelen, zoals die in een romp. Over het algemeen een recht stuk door de machine geleid en gebogen en gebogen tot de wordt vorm.

Superplastische vormmachines (SPF) vervaardigd door Erie Press Systems kunnen worden geleverd met en zonder diffusiebindingsmogelijkheden. SPF is ontwikkeld als een speciaal vormproces voor traditionele vormen. Veelgebruikte SPF-materialen zijn titanium, aluminium, roestvrij staal en magnesiumlegeringen. SPF vereist tussen 1400 ° F en 1850 ° F om titanium en roestvrij staal kneedbaar te maken (~ 1000 ° F tot 1100 ° F voor aluminium).

In superplastische toestanden van inerte gassen (voornamelijk argon) de metalen, opgesteld dit een bruikbare methode is voor het produceren van complexe vormen van moeilijk te vormen materialen. Gemaakt om motorbladen te vervaardigen, gebruik verschillende toepassingen nu SPF.

De warmvorm- en SPF-persen van het bedrijf multi-zone verwarming voor nauwkeurige controle, uniforme plaatverwarming en consistente productie van onderdelen.

Goodwin legt uit dat bij diffusiebinding twee dunne materiaal nodig zijn en deze via een lange hitte- en drukcyclus aan elkaar worden verbonden tot homogeen stuk. De metalen componenten die worden uitgezonden microscopische deeltjes.

Isotherm smeden ondersteunt het smeden van superlegeringen en andere materialen met een lage smeedbaarheid. Mechanische eigenschappen van metalen kunnen sterk variëren binnen kleine temperatuurbereiken, dus isotherm kan problemen veroorzaken die samenhangen met de fabricage van deze materialen, met naam complexe onderdelen. Dit proces wordt ook wel heet smeden genoemd.

Een heet werkproces, isotherm smeden, het werkstuk tijdens de gehele bewerking op zijn maximale verhoogde temperatuur te houden door de matrijs te verwarmen tot of iets de temperatuur van het startwerk. Krachten die door de matrijs worden opgesteld, vormen het onderdeel, de koeling van het werkstuk worden geëlimineerd, waardoor de vloeiende eigenschappen van het metaal mogelijk worden verbeterd. Isotherm kan al dan niet in een vacuüm worden uitgevoerd.

"Dit zijn typisch machines met een tonnage die met een breed snelheidsbereik moeten bewegen, inclusief snelheden tot 0,5 mm per minuut, om een ​​​​nauwkeurige vervormingscurve te creëren die nodig is om deze onderdelen te vormen", legt Goodwin uit.

Poederverdichtingsapparatuur ondersteunt het mengen van metalen om eigenschappen te bereiken door grondstoffen te nemen en ze in een hybride te veranderen. Nadat hydraulische persen het poeder tot een specifieke kracht hebben verdicht, wordt het poeder verwarmd en gesmeed om een ​​speciaal hybride stuk te creëren.

“Met poederverdichting draaien- en lucht- en luchtfabrikanten een poedervormig ruimte met duizenden toeren per minuut per minuut verhitten. Het proces twee verschillende metalen: een goedkoper metaal aan de basis en een zeer duur metaal aan de huid. Het proces comprimeert vervolgens de twee lagen poeder samen en gebruikt als grondstof om tot een uiteindelijk meerlagig stuk te later”, legt Goodwin uit

Ajax-CECO-Erie Press biedt een verscheidenheid aan ontwerpen voor verdichtingsprocessen voor poedermetaal, keramiek en koolstofanoden.

Met alle eisen die aan lucht- en ruimtevaartfabrikanten worden gesteld voor lichtere, sterkere materialen en grotere uitgaven, moet innovatie een prioriteit zijn, zelfs binnen het vervormen van metaal.

Het hebben van een partner die een breed scala aan gespecialiseerde machines kan leveren, samen met de mogelijkheid om deze aan te passen, kan van belang zijn voor blijvend succes. Omdat metaalvervormers zoals Ajax-CECO-Erie Press blijven werken ook in innovatie, kan een dergelijke samenwerking een voordeel bij toekomstige toepassingen.

"In de komende 5 tot 10 jaar verwachten we dat elektrische persen nieuwe door servomotoren en grotere rolschroeven, beginnen zullen worden voor olielekken- en in plaats van luchtfabrikanten voor elke toepassing die verwacht is voor olielekken van waar controle vereist is. Dus we ontwikkelen de technologie vandaag”, besluit Goodwin.

Over de auteur: Del Williams is een technisch schrijver uit Torrance, Californië.

Metrologie speelt een cruciale rol in een productontwikkelingsprogramma op basis van microgietvormen.

De regeling van de industrie over optische metrologie is recentelijk gewijzigd en de acceptatie van het vermogen om te meten op de functies van delicate componenten. Optische metrologie bevordert natuurlijk ook automatisering in de productie vanwege de inherente snelheid in het vergelijken met contactsystemen, en omdat het kan uitvoeren in de plaats van zich één op specifieke onderdeelkenmerken te bereiken.

Op deze manier samenwerken met metrologieleveranciers is de toekomst en zal ervoor zorgen dat de technologie evolueert met de markt- en klantbehoeften.

Meting moet een centrale overweging zijn in elke offerte die door een micromolder wordt uitgebracht. Als een microvormer het stalen microgereedschap kan maken en een onderdeel kan vormen, zal hij uiteindelijk het werkstuk moeten meten. Procesontwikkeling en -kwalificatie moeten meetontwikkeling en -kwalificatie in elke offerte van een klant opnemen. Gezien het adagium: "Als je niet kunt meten, kun je het niet maken", is de onderliggende rol van metrologie in een succesvol, kosteneffectief en snel productontwikkelingsproces duidelijk.

De ontwikkelingstijd van metingen en de reproduceerbaarheid van meetinstrumenten zijn van waardevolle en uiterst waardevolle voor micro-molding. voor micro molding (DfMM) – tijdens productontwikkeling. De meetprocessen moeten worden beoordeeld en gevalideerd naarmate het vormproces gekwalificeerd is. De metrologieafdeling kan de ontwerpen van klanten en verbeteren, opnieuw dimensie- en tolerantiegegevens (GD&T) om het en meten van onderdelen te maken en beter te laten gebruiken voor de gebruiker.

Problemen met metrologie en validatie kunnen een uitdaging zijn bij microgieten. Complexe afmetingen onderdeelgrootte, onderdeelbevestiging, afdruktoleranties en oppervlakteruwheid, waarbij onderdeelgrootte de belangrijkste uitdaging is. Microgegoten onderdelen kunnen worden gedimensioneerd in microns met kenmerken die alleen zichtbaar worden bij een vergroting van 10x (of meer). kleine onderdeelafmetingen verbruik contactloze metrologische methoden vision (camera), laser en witlicht-interferometrie.

Het bevestigen van onderdelen van het onderdeel om herhaalbare, reproduceerbare metingen van kleine items te bereiken met behulp van bewerkingen van handmatige meet processen is ook een uitdaging. Accumold ontwerpt en op maat vervaardigd van 3D-kunststof armaturen om onderdelen in verschillende richtingen te houden en ervoor te zorgen dat alle functies kunnen worden gemeten.

Oppervlakteruwheid is ook moeilijk vanwege het kleine formaat en de kritische afwerkingsvereisten. Contactloze meetinstrumenten zijn van vitaal belang voor het toepassen omdat tactiele instrumenten de integriteit van het oppervlak kunnen aantasten.

Optimaal gebruik van metrologie in geavanceerde productie is het gebruik in het laboratorium of in het proces. Een belangrijk drijfveer voor de verschuiving van in-lab naar in-process is de wens naar snellere data-acquisitie en, nog belangrijker, het vermogen om sneller beslissingen te nemen.

Accumold voert metingen het liefst zo dicht mogelijk bij de productie uit. Het bedrijf fundamentele kenmerken/afmetingen, tolerantie-eisen, onderdeelgeometrie, beschikbaar aan (lab en in-process), overeengekomen onderdeelvolume/run rate, kosten van onderdelen, en potentieel voor schroot als werkzaamheden worden vertraagd.

Soms is het belangrijk om met een klant te werken om kritieke kenmerken/afmetingen te beginnen, een meetproces te ontwikkelen en de meetmethode te bewijzen met behulp van een herhaalbaar en reproduceerbaar zijn. Andere projecten mogelijk mogelijk het kopen van dubbele meetmachines en het installeren van machines, programma's en gebouwde machinebedieners om gegevens in de productieruimte te verzamelen.

Voor sommige projecten kunnen echter laboratoriummetingen nodig zijn. Daarom is het belangrijk om processen vast te stellen voor de verwerking en levering van onderdelen, prioritering van onderdeelmetingen (first-in-first-out, klantbeloftedatum, enz.), meetmethode (armatuur, machine, programma's, handleiding), gegevensverzameling en rapportage van de resultaten aan de productie.

Alle metrologische specificaties inclusief apparatuur (armaturen, machines), methoden (programma, handmatig), gegevens verzameling (automatisch, handmatig) en rapportage (automatisch, e-mail, gegevensbelasting) zijn opgenomen in onderdeel specifieke controleplannen.

De huidige meetinstrumenten zijn veel beter dan die van 10 jaar geleden. De technologie van vandaag biedt aan de behoeften van de klant te voldoen. Metrologische apparatuur en vaardigheden kunnen stalen details in de mal en/afmetingen meten om ervoor te zorgen dat onderdelen voldoen aan de printtolerantie en ervoor zorgen dat het proces in staat is. Intens ontwerp van experimenten, stressruns, operationele kwalificatie en productiekwalificatieruns beoordelen de dimensieele capaciteit om capaciteiten en prestatie-indicatoren te verwerken, van ze nu afkomstig zijn van de technologiepartner van de klant. Metrologische apparatuur en kunnen gegevens en onmiddellijke feedback leveren om te bepalen van staal in de mal acceptabel is van dat toekomstige nodig zijn.

Metrologietechnologie evolueert voortdurend en het is belangrijk om nieuwe technologie actief te beoordelen met online/onsite of externe demonstraties. Geautomatiseerde vision-inspectie (AVI) wordt gebruikt op de pers, op robots en in metrologische apparatuur. Contactloze zicht- en lasermeetmogelijkheden en witlichtinterferometerapparatuur kunnen microkenmerken en oppervlakteruwheid meten. De expertise en ervaring in ontwerp, matrijs- en automatiseringsbouw, productie/proces en kwaliteitsborgingspersoneel zijn cruciale voor succes.

De centrale rol van metrologie in een verticaal diepgaand bedrijf is de basis voor het algehele succes van productontwikkeling. Metrologie is nu een natuurlijke belangrijke technologie en speelt een sleutelrol bij de tijdige en kosteneffectieve productie van onderdelen en componenten voldoet aan hoge specificaties.

Over de auteur: Dave O'Leary is de kwaliteitsdirecteur bij Accumold. Hij is te bereiken via doleary@accu-mold.com of 515.964.5741.

Voor het succes van micro molding is het belangrijk om samen te werken met capabele micro molding partners. Accumold is een verticaal uitgebreid bedrijf, beginnend met de offerte via ontwerp voor fabricage (DFM), ontwerp voor micro-molding (DfMM) beoordeling, gereedschapsontwerp en -bouw, automatiseringsontwerp en -bouw, erkend visueel inspectieontwerp en -programmering, en staal- en onderdeelmeting . Het bedrijf hecht waarde aan de mogelijkheid om het gereedschapsontwerp en de bouw, het gieten en de procesvalidatie intern te beheren om met een klant samen te werken en snel te reageren op projectwijzigingen. Door dit te doen, kunnen opstellen bepaling zonder afhankelijk te zijn van een derde partij.

Accumold gebruikt Optical Gaging Products (OGP) multisensorapparatuur met zicht-, laser- en aanraaktriggermogelijkheden om afmetingen op vormstaal en onderdelen te meten met behulp van X-, Y- en Z-coördinaten; GD&T – met behulp van OGP's MeasureMind 3D-software (en vergelijking met het deel 3D-model met behulp van OGP Zone3-software); en ZYGO-coherentie scanning-interferometers om fijne details te meten, waaronder Z-hoogten, 3D-oppervlakteafwerking en lensafmetingen. Het bedrijf gebruikt soms laser-, vision- en witlichtmeettechnieken op een enkel onderdeel op basis van de onderdeelgrootte, de functiegrootte, de vereisten voor oppervlakteafwerking en tolerantielimieten - routinematig meten onderdelen met toleranties van minder dan 10 µm.

Accumold maakt gebruik van ZYGO optische profilers: NewView 7300 en NewView 8300. Beide machines meten de 3D-oppervlakteruwheid, lenskenmerken tot een asferische lensvergelijking en kritische Z-hoogteafmetingen. De gegevens die zijn verkregen van de ZYGO-apparatuur zijn van cruciale belang geweest om te bewijzen dat voldoen aan de eisen van de klant. De gegevens kunnen ook vanuit de ZYGO-tools worden gedeeld met klanten, zodat ze hun eigen analyse kunnen doen in andere software zoals MATLAB of MountainsMap.

ZYGO kan gespecificeerde onderdelen meten die zijn gemaakt van heldere en/of hogetemperatuurharsen die worden gebruikt om lenzen te vormen. Accumold werkt ook samen met ZYGO om een ​​lensspecifieke toepassing in de Mx-software te ontwikkelen die de gegevens van hun coherentiescan-interferometers verzameld en analyseert. Accumold heeft details, maldetails en huidige metrologische verwerkt en heeft uitgevoerd aan online verwerking om transacties met asferische lensmetingen te bespreken.

Accumold werkte ook samen met ZYGO om verschillende specifieke meetroutines op de NewView 7300 te ontwikkelen, routines die tegenwoordig worden gebruikt voor interne training en de ontwikkeling van nieuwe routines.

Aerospace Manufacturing en Design alle vliegtuigenthousiastelingen om mee te doen aan het plezier en NAAM DAT VLIEGTUIG! In elk nummer wordt een nieuw vliegtuig speelt. AerospaceManufacturingAndDesign.com/Form/NameThatPlane.

Robert J. Tafel, Engineering Manager, York Precision Machining and Hydraulics LLC, York, Pennsylvania

Hoe lang zit u al in de lucht- en ruimtevaartsector?

Hoe ben je geraakt in vliegtuigen?

Mijn vader en oorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog geleverd en als kind tijdens de oorlog gebruikt.

Wat is je favoriete vliegtuig en waarom?

De Lockheed SR-71 Merel. Het vliegtuig en zijn capaciteiten waren een unieke technische prestatie toen het vliegtuig werd ontworpen en ontwikkeld.

Chris Essenburg, werktuigbouwkundig ingenieur, Thermotron Industries, Holland, Michigan

James Rebernick, ontwerper, ATI Forged Products, Cudahy, Wisconsin

Om deel te nemen aan de wedstrijd, gaat u naar www.AerospaceManufacturingAnd.com/Form/DesignNameThatPlane en vult u het meegeleverde deelnameformulier in. Alleen ingevulde formulieren komen in ingevulde formulieren. Er wordt een volledige set regels.

Veel plezier, en succes!

De uiterste inzenddatum voor de wedstrijd van dit nummer is 8 oktober 2021. De winnaars worden bekendgemaakt op het nummer van november-december 2021.

Doe vandaag nog mee en win je eigen replica van een desktopvliegtuig van hoge kwaliteit!

De laatste tijd heb ik verschillende vragen gekregen over het afwerken van gaten. Velen maken zich zorgen over de beste methode om te gebruiken. Moet ik een kotterbaar, een boorkop met meerdere patronen, een ruimer gebruik van wat is de beste methode om mijn onderdeel af te werken?

Zoals u weet, zullen tal van zaken helpen bij het bepalen van een antwoord. We moeten kijken naar de hoeveelheid materiaal die wordt verwijderd, de vereiste afwerking, de totale tolerantie die we moeten werken om het onderdeel te produceren en eventuele bevestigingsproblemen.

De meest voorkomende fout die ik van klanten zie, is de verhouding tussen lengte en diameter (L:D) die wordt gebruikt bij het kotteren van onderdelen. De beste praktijk is om de boorbaar met de grootste diameter te gebruiken die in het saaie verleden. Dit geeft u ook de meeste stijfheid en instrument doorbuiging van het. De tweede overweging is de diepte van de boring en opnieuw de diameter van de staaf. Door de staaf met grotere diameter te gebruiken, bereikt u ook grotere diepten.

Gereedschapsleveranciers bieden een breed scala aan kottergereedschappen. De meeste bieden gereedschappen met een diameterverstelling en minimaal twee snijkoppen. Dit type gereedschap maximaliseert de metaalverwijdering en zorgt voor een stabiele snijconditie om doorbuiging van het gereedschap te voorkomen. Enkele kop- of zakkotterbaren bieden meerdere zakontwerpen waarmee u de geometrie van de snijwisselplaat kunt wijzigen en de flexibiliteit kunt bieden die u nodig hebt. De meeste van deze gereedschappen hebben stalen of hardmetalen schachten met vervangbare koppen.

Een ander punt van zorg is de werktuigmachine die u gaat gebruiken. Vaak zien we machines die te klein zijn of het vermogen missen om de onderdelen te produceren. In deze gevallen moeten we eerst kijken naar de veiligheid van de operator en ervoor zorgen dat we een onderdeel beschermen dat te groot is voor onze machine.

Dus, wat is het antwoord op onze vraag? Er is geen antwoord. Variabelen zijn talrijk. Alle vragen moeten worden beantwoord om te bepalen hoe het onderdeel het beste kan worden geboord. In sommige gevallen kan de beste aanpak zijn, kan een tweekoppige kotterbaar het beste zijn, of kan een eenvoudige enkelkopige kotterbaar het antwoord zijn. We moeten echter naar onze L:D-verhouding kijken en de diameter van de kotterbaar die we gebruiken altijd. Overweeg om spanen te verwijderen en gebruik zo koelvloeistof door het gereedschap om het wassen van spanen te beginnen.

Ik stel voor om samen te werken met uw gereedschapsleverancier. Zij hebben de toepassingsexpertise en kunnen u helpen bij de juiste gereedschapskeuze. Ga je gang en leid een saai leven!

CMR-adviseurs miker2468@aol.com

Heeft u specifieke zaken die u aan de orde wilt stellen van met betrekking tot snijgereedschap? E-mail mij zodat ik ze in een toekomstige kolom kan behandelen.

Mike Ramsey, president van CMR Consulting, ging met pensioen bij Kennametal Inc. als vice-president, verkoop van machinegereedschappen, na 39 jaar dienst in verkoop en marketing. Hij is te bereiken via miker2468@aol.com.

Koelvloeistof, smeerfiltratiesystemen; Schakel klemmen; Kritisch defect inspectiesysteem; Bijgewerkte meetsoftware; Volledige bewerking, 6-zijdige bewerking.

De AcuGrind pneumatische boorkop heeft een bedieningscilinder nodig voor extreme toleranties tijdens draai- en slijptoepassingen.

AcuGrind is ontworpen voor nauwkeurige afwerking en biedt een perfecte van 0,000078" en is ideaal voor geminiaturiseerde componenten die extreme toleranties gebruiken en voor het bewerken van schurende materialen poedermetaal of carbide. AcuGrind kan zowel ID uitvoeren als OD-klemming met behulp van een boorring en -pen.-geharde basiskaken zorgen voor extra stijfheid en herhaalbaarheid binnen 0,002 mm.

wordt in 80 mm tot 250 mm, AcuGrind wordt volledig afgedicht als onderdeel van de Proofline-serie, waardoor het algehele onderhoud wordt verminderd. Deze met olie gevulde precisie-klauwplaten zijn permanent gesmeeerd en helpen een consistente grijpkracht te behouden. Andere voordelen zijn een geharde behuizing en interne onderdelen voor een hoge weerstand en een lange levensduur.

De Vito filterlijn biedt een hoog rendement en maakt gebruik van alle soorten smeermiddelen op olie- en waterbasis.

Het Vito-filter wordt in het bassin geplaatst waar het vloeistof automatisch filtert in gepulseerde filtratiecycli en op water gebaseerde koelvloeistof ventileert om te voorkomen dat aardolie een oppervlaktelaag vormt. Met behulp van een cellulosefilter de drukstroomfiltratie spanen en vaste stoffen uit koelvloeistofsmeermiddel. Het filtert de koelvloeistof de machine in bedrijf is om een ​​​​voldoende en soepel proces van het smeermiddel te onderhouden.

Het filter gebruik de bedrijfskosten voor gereedschappen, de kwaliteit van smeermiddelen voor nauwkeurige werkstukken en betere onderhoud van het bewerkingscentrum.

Het uitgebreide assortiment True-Lok spanklemmen omvat vier versies met een extra vergrendelingsmechanisme voor extra veiligheid. De functie zorgt ervoor dat de spanklem in de gesloten/vastgehouden positie blijft voor maximale veiligheid toepassingen. Bovendien zijn er ook voorzieningen voor dat de klemmen in de ongeklemde/open positie blijven om het wisselen van onderdelen en het bedieningsgemak voor de machinist te beginnen.

True-Lok spanklemmen zijn verkrijgbaar met flensbasis in staal van roestvrij staal en zijn geschikt voor tal van toepassingen in vele overnames. De secundaire hendel die deze functie bedient, is ontworpen voor duizenden cycli en is gemakkelijk toegankelijk en te bedienen door de machinist. De opslagcapaciteiten gaan tot 7.700 lb. In totaal worden vijfentwintig nieuwe regelitems aangeboden.

De HPX-DR 2329 GK-detector heeft een resolutie van 75 µm en biedt levendige beeldregistratie voor minuscule defectdetectie. Het is geschikt voor het inspecteren van kritieke onderdelen en samenstellingen om defecten te beginnen, waaronder kleine scheurtjes, porositeit en gebreken.

Ontworpen voor hoge resolutie om te voldoen aan strenge industrieën

Calypso 2021-software bevat meer dan 60 nieuwe functies en beweging, wat leidt tot betere prestaties op het gebied van kwaliteitscontrole. Met verbeterd algoritmen zijn meetresultaten 20x sneller.

O-Inspectie vereist reispaden en vergroot de mogelijkheid om eraan te komen om te verbeteren. Het ontwikkeld ook zoveel mogelijk meetelementen in één, automatisch bepaald volgens het vooraf camera zoomniveau, afgeleid van de voorafgaande tijd wordt tot 270%.

Verbeteringen in het programmeerproces kunnen extra tijd besparen. Zo heeft de workflow voor het tonen van afwijking en afwijking van werkzaamheden voor het importeren van product- en fabricage-informatie (PMI).

Het bewerkingscentrum van de 715-serie is ontworpen voor volledige bewerking van alle zes zijden van complexe onderdelen en verleden het verticale Chiron FZ 08 S frees-precisie bewerkingscentrum en het Stama MT 733 bewerkingscentrum. Het omvat automatisering en opslag van onderdelen.

Onderdeelgroottebereik is staven tot 65 mm van boorkoponderdelen tot 200 mm, met een maximum van 20 kg. werkstuk gewicht.

Het machine integreert ook digitale systemen uit het Chiron SmartLine-portfolio, waaronder automatische conditie bewaking, opgesteld machine- en procesdiagnose, bewerkingssimulatie, machinebescherming in elke bedrijfsmodus, diagnose en onderhoud op afstand en intuïtieve bediening.