Kunstmatige intelligentie wordt productie - Aerospace Manufacturing and Design

2021-10-26 06:25:46 By : Mr. FU HONGYU

Een technologie die ooit een revolutie teweeg te brengen in de productie, is kunstmatige intelligentie (AI). Als je denkt aan een humanoïde robot die naar mensen kijkt om een ​​eenvoudige taak te leren, mis je een meer directe toepassing van AI in de productie: metrologie. Verrast?

Vooruitgang in beeldtechnologie, software en rekenkracht maken het maken van observatie, identificatie en rapportage van gebreken aan onderdelen te automatiseren, wat de kwaliteit in de productie verbeterd.

Jonathan Lee leidt onderzoek en ontwikkeling (D) voor Nanos, een wetenschappelijk technologiebedrijf dat een systeem heeft ontwikkeld dat AI, automatisering en geavanceerd beeldvorming ontwikkeld om fouten en experimenten op te sporen.

Ik vroeg wat er veranderd is om zijn bedrijf en anderen naar een verkoopbare oplossing te Stuwen die AI-ondersteunde uitvoering inspectie mogelijk maakt. Zijn het betere camera's? Stiksoftware? Slimmer en sneller data kraken? Nou, dat zijn ze allemaal.

Lee antwoordt: Jaar-op-jaar training in de prijs en prestaties van standaard hardware maken complexere modellen en verwerking praktischer. Naarmate de kosten dalen, zijn er meer installaties, en dat grotere datavolumes met zich mee, wat de creatie van meer gespecialiseerde modellen bevordert en het vertrouwen van klanten in de inzet van AI en automatisering vergroot.”

Bij Nanotronics integreren ze mens-machine-interacties en assemblages met eerste tools, en koppelen die terug aan ontwerp- enveranderingen.

"We stellen onze klanten in staat om hun eigen verbeterde te vergroten om ​​effectieve procescontrole te behouden en om de cirkel te verstevigen tussen het ontstaan ​​van een defect, het bepalen van de bron en uiteindelijk het voorkomen van problemen", zegt Lee een . Het npec-product van het bedrijf geavanceerde computervisie, machine learning, AI, optische microscopie robotica en fouten te herkennen, classificatie, realtime correctie mogelijk is.

Ze gaan nog een stap verder met Intelligent Factory Control (IFC), hun term voor het combineren van legacy procesbesturingsgegevens, beeld van sensorgegevens, en dit om andere procesvariatie te verminderen, om te verbeteren te verminderen van inzicht te geven in de grondoorzaken van proces variatie.

IFC stelt machines in staat om autonoom onregelmatigheden in het productieproces te corrigeren, resulterende zelfinspecterende, zelfoptimaliserende fabrieken een haalbaar doel worden.

Dit klinkt als een perfecte aansluiting op Industrie 4.0.

Lee is het daarmee eens en zegt: "Meer uit meer bronnen kunnen de kans vergroten dat we problemen kunnen veroorzaken bij inspectie worden geleverd. Digitale tweelingen kunnen betrouwbaredere modellen van wat zou moeten zijn, waardoor we veel agressiever kunnen zijn in het effect van afwijkende om te volgen en te corrigeren.” Het doel is om een ​​productieproces item voor het veranderen om de vereiste kwaliteitsstatistieken te bereiken met minimale haarbewerking, van meer dan meerdere effecten in plaats van één tegelijkertijd - en dat allemaal zonder constante menselijke aandacht en supervisie.

Nanotronics bouwt een hightech productiehub in Brooklyn Navy Yard in New York. De nieuwe faciliteit stelt de AI-onderzoekers, computerwetenschappers en andere experts van het bedrijf in staat om met bekwame machinisten op een productievloer te werken. Het doel is innovaties te ontwikkelen die voetafdruk van een fabriek verkleinen, minder afval produceren en realiseren de snelheid om de productie, van R&D tot productie. – Eric

Groot FOV-zichtsysteem; Actieve draaibankgereedschappen met hoog koppel/toerental.

Liquidtool Manager bewaakt koelvloeistof voor het snijden van metaal met behulp van plug & play-technologie en een cloudgebaseerd platform voor intelligente, betrouwbare en betrouwbare metingen.

De sensor wordt gemonteerd, verbonden met het WLAN van het bedrijf en bediend met de app via tablet, smartphone of pc. De sensor, compatibel met verschillende koelvloeistoffen, haalt regelmatig koelvloeistof uit de machinetank en meet het monster met een ingebouwde refractometer en thermometer. Gebruikers kunnen handmatige waarden zoals pH, nitriet en waterhardheid toevoegen. Sensor die zijn opgeslagen en weergegeven in de cloudgebaseerde manager worden direct weergegeven via grafieken, statistieken en rapportengegevens, weergegeven kunnen worden weergegeven. Gebruikers kunnen ook ervaringen tussen leden wereldwijd in de Liquidtool-community.

Het AVR300 multi-sensor vision-systeem is verbeterd met een 0,14 vergrotingslens met het grootste gezichtsveld (FOV) op de AVR-serie van 2,36" x 1,90" (60 mm x 48 mm). X, Y, Z reizen is 12" x 8" x 8" (300 mm x 200 mm x 200 mm).

Met Superimage-technologie kunnen meerdere afbeeldingen aan elkaar worden genaaid, zodat meer van het onderdeel in één grotere afbeelding kan worden bekeken. Samen met de proevertechnologie van het systeem kan de AVR-FOV 0.14X de kenmerken van de grote of complexe onderdelen, maar ook van de meer kleine onderdelen vermeld inspecteren.

Uitgerust met het M3-softwarepakket van MetLogix, maak een traditionele muis en touchscreen de gebruikersinteractie intuïtief. onderdeelherkenning kan een onderdeelmeetprogramma van de individuele kenmerken voor inspectie, dat automatisch kan worden opgeslagen in het systeem.

De LS Starrett Co.

Actieve draaibankgereedschappen met 5:1- en 1:5-versnellingsbakken voor bewerkingstoepassingen met hoog koppel en hoge snelheid zijn nu beschikbaar.

Speeders verbeteren de oppervlakteafwerking en verkorte de cyclustijden bij het bewerken van kleine gaten en zachte materialen, zonder lange acceleratiehellingen. Verloopstukken de lagere, hogere eisen van grote gaten en boeten aan pk's.

In-line houders gebruiken spantangen in ER-stijl en zijn beschikbaar op verlengingen om tussen spanklauwen te bewerken. Ontworpen om te passagier op populaire draaibankmodellen, machine met hoekkopversies in boringen tot 5/8" diameter. Secundaire ID-bewerkingen zoals groeven en spiebaansnijden kunnen duidelijk draaibewerkingen worden. Koppen en aandrijvingen zijn modulair en beschikbaar in vlak- en OD mount-configuraties.

Beckwood levert titanium warmvormpers; Seco Tools, Fusion Coolant Systems-partner voor ecologische duurzaamheid.

De in Tavar, Florida GWS Tool Group heeft CJ haarT Koolcarbes Inc. en GenHam Diamond Tools, overgenomen, resulterende productmogelijkheden van GWS op het gebied van het maken van gaten, hardgesoldeerde hardmetalen gereedschappen en ronde PCD-gereedschappen worden verbeterd.

Carol Stream, in Illinois gevestigd, maakt hardmetalen en hardmetalen boren en ruimers voor lucht- en ruimtevaart- en automobielbedrijven. CJT's do afdeling, GenHam Diamond Tools in Montrose, Colorado, heeft op maat gemaakte ronde gereedschappen met PCD-punt voor non-ferro- en composietbewerking toe aan het aanbod van GWS.

Dit is de tweede acquisitie in 2021 voor GWS Tool Group, dat in januari Taurus Tool & Engineering overnam, na drie succesvolle acquisities in 2020.

Taurus is gevestigd in de buurt van Batavia, en geavanceerde op maat vervaardigde precisie-sn, waaronder complexe HSS- en hardmetalen getrapte gereedschappen, op maat gemaakte modulaire gereedschappen met wijzigingen en combinaties gereedschappen die bewerkingen met praktisch gereedschap overbodig maken.

Beckwood Press Co. heeft onlangs een hydraulische warmvormpers van 400 ton geleverd aan een belangrijke leverancier van structurele componenten van titanium voor de ruimtevaart in het Midwesten van de VS.

Met 48" x 96" platen die temperaturen tot 1800°F kunnen bereiken via elektrische patroonverwarmers met meerdere zones, heeft de pers ontstaan, gevormde deuren aan de voor- en achterkant van de pers om warmteverlies tijdens de cyclus te en het veilig geladen van te voorkomen onderdelen mogelijk te maken en los te maken. Scharnierende toegangsdeuren aan elke kant zorgen voor periodieke voortgangsbewaking. Beckwood's Active Leveling Control (ALC)-systeem handhaaft een parallelliteit van bed-naar-ram van ±0,004" ondanks excentrische belasting van vervorming van de matrijs als gevolg van hoge temperaturen.

Dit is de tweede titanium warmvormpers die op deze locatie is opgericht sinds 2017.

Om een ​​partnerschap aan te gaan met Fusion Coolant Systems, ontwikkelaars van een milieuvriendelijke koelvloeistoftechnologie die de ecologische voetafdruk kan verbeteren en verbeteren de prestaties kan verbeteren. De systemen van Fusion gebruiken superkritische kooldioxide met weinig of geen olie om de standtijd en prestatieverbeteringen te bereiken, en voordelen voor de gezondheid, veiligheid en het milieu.

Brian Ahlborn, CEO van Fusion Coolant Systems, zegt: “Het Seco-team heeft gewerkt aan het benutten van deze technologie in hun gereedschap voor toepassingen die nu al enkele jaren in het veranderen van verandering. Onze relatie is op natuurlijke manier aanpak en klanten bij het oplossen van complexe problemen.”

Seco Tools Noord-Amerika President Rob Keenan zegt: “We hebben al vele jaren een werkrelatie met Fusion Coolant Systems. Het was dus eigenlijk gewoon een natuurlijke overgang om deze samenwerking te formaliseren.”

Amerika maakt prijzen voor snelle innovatie-oproepen.

SLM Solutions Elementum 3 werken om meer keuzes voor metaalbewerkingen (AM) te bieden voor het produceren van geavanceerde producten.

Elementum 3D heeft onlangs een SLM 280 systeem opgesteld om de ontwikkeling van nieuwe poeders te testen en te ontdekken, en beheer aan haar, nikkellegeringen, staallegeringen en tantaalpoeders zijn ontwikkeld volgens ISO 9001-certificering voor kwaliteitseisen.

"Het is geweldig om partners zoals Elementum 3D te hebben die zich richten op het voldoen aan de uitgebreide behoeften en wensen van ons klanten", Charlie Grace, chief sales officer bij SLM Solutions.

"Het is absoluut noodzakelijk om elke fabrikant de mogelijkheid te bieden om de ontwrichtende kracht van additive manufacturing over te nemen en de juiste materialen te hebben die aan hun specifieke behoeften voldoen, is de eerste stap", zegt Dr. Jacob Nuechterlein, president en oprichter van Elementum 3D.

America Makes heeft vijf teams van twee recente Rapid Innovation Calls (RIC's) ter waarde van $ 285.000 aan financiering van het US Air Force Research Laboratory (AFRL), Materials and Manufacturing Directorate, Manufacturing, and Industrial Base Technology Division met $ 85.500 aan fondsen van toegewezen projectteams in totaal $ 370.500.

Geselecteerde teams en projecten zijn onder meer:

Karakterisering van de oppervlakte kenmerken van het metaal AM-proces

Ontwikkeling van testartefacten voor de karakterisering van AM in-situ procesbewakingssystemen

Door de pandemie veroorzaakte verstoringen op de korte termijn van de luchtvaart zullen waarschijnlijk het ecosysteem van de lucht- en ruimtevaartindustrie. Lucht- en ruimtevaartfabrikanten moeten hun korte- en langetermijnstrategieën voor optimalisatie en veerkracht van de toeleveringsketen opnieuw vormgeven. Als er iets is dat van deze pandemie moeten leren, is het dat dingen onmiddellijk kunnen veranderen bij tegenslag.

Luchtvaarten moeten een nieuwe manier van denken nemen, naast investeringen in back-end informatie (IT), zoals cloud, intelligente intelligentie (AI) en voorspellende analyses. Ze moeten tussen interne en externe processen en partnerschappen, om één samenhangend ecosysteem te creëren dat op en neer kan ontstaan. Dit staat bekend als neurale productie.

Een neurale productie maakt gebruik van technologie om eerdere gelijksoortige punten in de waardeketen met elkaar te verbinden voor volledige gegevenstransparantie en -optimalisatie, waarbij elk specifiek punt (winkelvloer, logistiek, aftermarket, service, verkoop) informatie verzendt en ontvangen in een stroomstroom die elk aspect mogelijk maakt van de onderneming om veranderingen in realtime aan te passen. Dit maakt ook realtime prognoses mogelijk voor ongekende en vraagstelling, hoe volatiel is.

Het nemen van deze maatregelen heeft gevolgen op korte en lange termijn. Op korte termijn kunnen besparen en nieuwe manieren om inkomstenstromen op te zetten. Ze kunnen samenwerken met bedrijven in medische hulpmiddelen om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te maken voor eerste hulp en achtergestelde financiering - om de pandemie te bestrijden en aan de marktvraag te voldoen. Daarnaast kunnen bedrijven creatieve manieren vinden om ongebruikte passagiersruimten aan te boren (vracht- en cabineaanpassingen).

Neuraal denken biedt twee belangrijke voordelen: veerkracht en aanpassingsvermogen.

Veerkracht beschermen de interne activiteiten van een fabrikant en zorgt ervoor dat externe partners in realtime kunnen weerstaan.

Dit soort veerkracht wordt bereikt door een ecosysteem voor werken op afstand op te kunnen werken. Hulpmiddelen en werkruimten voor samenwerking op, die in de cloud leven en mogelijk gemaakt worden door AI, zijn belangrijk voor het creëren van constante communicatie en verbinding tussen een onderneming en haar partners.

Waar werknemers niet te kunnen werken, richtlijnen voor sociale hebben de strikte, de vereiste PBM te voorzien, te realiseren in augmented reality/virtual reality (AR/VR)-mogelijkheden voor personeelstraining en oplossingen voor het traceren van contacten, het creëren van een veerkrachtige onderneming.

Lange termijndoelen verschuiven naar het ontwikkelen van infrastructuur om zich in realtime te kunnen aanpassen aan toekomstige wijzigingen in de vraag, ze beter voorbereid zijn op andere vraag-/aanbodverstoringen.

Terwijl neurale uitgaven, verschuiven.

Als COVID-19- onmiddellijk worden uitgebreid en effectief te zijn, moeten lucht- en ruimtevaartfabrikanten plannen maken voor de mogelijke vliegverkeer. Evenzo, als de zaken een ongelukkige wending nemen, moeten ze werken om creatieve, kosten effectieve manieren te ontwikkelen om de omzet te vertragen en te besparen te besparen. Neurale productie zal early adopters een springplank bieden voor herstel, waardoor hun concurrentiedifferentiatie wordt verbeterd.

Over de auteur: Dr. Sandeep Muju is adviseur voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en praktijkhoofd bij Tata Consultancy Services.